Fusing Styles: Arts Calendar 18-24 Αυγούστου

Αρχιτεκτονική ορόσημο που ανοίγει ξανά με ένα πάρτι στο πάρκο τέχνης, στυλ χορού που συνδυάζονται, υφάσματα που λειτουργούν ως αφήγηση, πίνακες εμπνευσμένοι από τον αθλητισμό, ένας ναός στα μετααντικείμενα της ψηφιακής επιθυμίας του Φρανκενστάιν, καλλιτέχνες στο αστεροσκοπείο, θέατρο του Λονδίνου στις οθόνες της Πασαντένα, φωτορεπορτάζ τέχνες πίσω από αυταρχικές γραμμές , μια βουτιά στην ιστορική μποέμ πρωτοπορία του Λος Άντζελες και περισσότερη τέχνη, χορός, περφόρμανς, πειραματική μουσική για το καλλιτεχνικό σας ημερολόγιο.

ημερολόγιο τεχνών fusing στυλ

Joe Diebes: ENG στο REDCAT

Πέμπτη 18 Αυγούστου

Φεστιβάλ Νέων Πρωτότυπων Έργων στο REDCAT (προσωπικά και εικονικά). Το NOW Festival επιστρέφει για τη 19η έκδοσή του με εννέα νέα και καινοτόμα έργα σε σύγχρονο χορό, θέατρο, μουσική και multimedia performance από τους καλλιτέχνες Achinta S. McDaniel, Lindsey Red-tail, X’ene Sky, Jay Carlon με τη Micaela Tobin , Joe Diebes, Stephanie Zaletel | szalt, Sarahjeen François, Sara Lyons και The Rock Collection. Οι παραστάσεις είναι κλιμακωμένες σε τρία Σαββατοκύριακα με παραστάσεις τριπλού λογαριασμού, με προσωπικές πρεμιέρες και επακόλουθες ζωντανές ροές. 631 W. 2nd St., στο κέντρο της πόλης; Παραστάσεις Πέμπτη 18 Αυγούστου – Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. $15-$40? redcat.org.

House of Aama (Φωτογραφία: Brandon Stanciell)

(Κείμενο)Tiles: Threads of History at the Armory (Εικονικό). Πώς λένε ιστορίες τα Textiles; Το σχέδιο υφασμάτων, από πολλές απόψεις, είναι μια μορφή αφήγησης. Μπορεί να δώσει μια εικόνα για το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον του πολιτισμού. Εξερευνήστε τα αφηγηματικά στοιχεία του σχεδιασμού υφασμάτων μέσα από μια συνομιλία με την Patricia Turner, ιστορικό παπλωμάτων, και τον House of Aama, σχεδιαστές μόδας, ακολουθούμενη από ένα Q&A από το κοινό. Μια μάρκα μόδας που εξερευνά τους τρόπους της μαύρης εμπειρίας σχεδιάζοντας διαχρονικά ρούχα με νοσταλγικές αναφορές που βασίζονται στην ιστορική έρευνα, την ανάλυση αρχείων και την αφήγηση, στοχεύουν να προκαλέσουν διάλογο, κοινωνικά σχόλια και συζητήσεις γύρω από την κληρονομιά, την ανάμνηση και να ρίξουν φως σε διαφορετικές ιστορίες . Πέμπτη 18 Αυγούστου, 6 μ.μ. Ελεύθερος; armoryarts.org.

FUSED στο Θέατρο Άλεξ

Παρασκευή 19 Αυγούστου

Contempo Arts Productions: ΛΕΙΤΩΜΕΝΟ στο Θέατρο Άλεξ. Μια γιορτή διαφορετικών μορφών χορού, το θέμα της βραδιάς είναι το fusion — του μπαλέτου με το hip hop, το tango, το μοντέρνο, το μοντέρνο, το Ghawazi και το street style, και τη δημοφιλή μουσική και την πρωτοποριακή ραπτική. Αποτελούμενη από έξι πρωτότυπα κομμάτια, όλα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αυτή η παραγωγή στοχεύει να απευθυνθεί σε κοινό κάθε ηλικίας και υπόβαθρου, μεταφέροντας παράλληλα ένα μήνυμα ενότητας, ανεκτικότητας και αποδοχής. Χορογραφία: Marine de Vachon. Μουσική: Moby, Kaleo, Black Violin, Hugo, Soha, DJ T-Rock & Squashy Nice, Hughes de Courson και Noir Desir. Κοστούμια: Dai Le και Saori Mitome. 216 N. Brand Blvd., Glendale; Παρασκευή 19 Αυγούστου, 7:30 μ.μ. $29-$99; alextheatre.org.

Kuo Yen Fu στο Seasons LA

Kuo Yen Fu: ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο Seasons LA. Η πρώτη ατομική έκθεση του Ταϊβανέζου καλλιτέχνη στις Ηνωμένες Πολιτείες. ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι μια έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη αποκλειστικά στον αθλητισμό. Από το μπάσκετ στην πυγμαχία και από τον στίβο μέχρι το ράγκμπι, τα γεμάτα δράση έργα του Kuo Yen Fu αποτυπώνουν τη συγκίνηση, τον ενθουσιασμό και τις αβεβαιότητες του αθλητικού ανταγωνισμού. Εκφράζοντας την ένταση και το ρυθμό του αθλητικού πνεύματος με μια φωτεινή χρωματική παλέτα και μια δυναμική ρευστότητα στην προσέγγισή του στη χειρονομιακή γλώσσα κάθε καμβά, το δυναμικό και χαοτικό όραμα του Kuo Yen Fu ισορροπεί με ακρίβεια στο εικονογραφικό επίπεδο των έργων του. 908 S. Olive St., στο κέντρο της πόλης; Εγκαίνια δεξίωσης: Παρασκευή 19 Αυγούστου, 6-9 μ.μ. Σε προβολή έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Ελεύθερος; εποχές.λα.

Carl Hopgood: Looking for Love in all the Wrong Places (Ευγενική προσφορά του UTA Artist Space)

Εύθραυστος Κόσμος στο UTA Artist Space. Μια έκθεση που παρουσιάζει νέα έργα των Carl Hopgood, Samyar Maleki, Ryan Winnen, Jack Winthrop και Greg Yagolnitzer, αντιπαραθέτοντας αντικείμενα που βρέθηκαν και γλυπτά νέον με τολμηρούς πίνακες ζωγραφικής, Εύθραυστος Κόσμος διερευνά θέματα ταυτότητας, αρρενωπότητας και του τρέχοντος κοινωνικοπολιτικού μας κλίματος. Σε όλη τη γκαλερί, τα δυναμικά γλυπτά του Χόπγκουντ συνδυάζουν λέξη και αντικείμενο, με επισφαλώς ισορροπημένες καρέκλες και άλλα τεχνουργήματα που χρησιμεύουν ως σκαλωσιές για νέες δηλώσεις επιβεβαίωσης και ελπίδας. Το Hopgood θολώνει τα όρια μεταξύ ψηφιακού και φυσικού, παρελθόντος και παρόντος, με μικροσκοπικές προβολές και κείμενο που δίνουν ζωή στα καθημερινά αντικείμενα. 403 Foothill Rd., Beverly Hills; Εγκαίνια δεξίωσης: Παρασκευή 19 Αυγούστου, 6-8 μ.μ. Σε προβολή έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ελεύθερος; utaartistspace.com.

Hollyhock House (Φωτογραφία: Joshua White/JW Pictures)

Σάββατο 20 Αυγούστου

Hollyhock House Lawn Party στο Barnsdall Art Park. Αγαπημένος τοπικός θησαυρός, Ιστορικό Πολιτιστικό Μνημείο, Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο και το πρώτο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Λος Άντζελες, το αρχιτεκτονικό γλύκισμα με βοτανικό θέμα του Frank Lloyd Wright παραγγέλθηκε πριν από έναν αιώνα από την προστάτιδα των τεχνών Aline Barnsdall. Ολοκληρώθηκε το 1921 και αργότερα άνοιξε στο κοινό ως το επίκεντρο του στολίδι Barnsdall Art Park στην κορυφή του λόφου, ο χώρος έγινε στη συνέχεια αποδέκτης ενός μεγάλου αριθμού ανακαινίσεων και ανακαινίσεων – συμπεριλαμβανομένων πολλών που έγιναν κατά τη διάρκεια κλεισίματος που σχετίζεται με την πανδημία – τώρα είναι έτοιμοι να αφήστε όλους να επιστρέψουν.

Hollyhock House (Φωτογραφία: Joshua White/JW Pictures)

Η επαναλειτουργία του ακινήτου ευθυγραμμίζεται με την εκατονταετηρίδα του, καθώς και με το γενικό άνοιγμα όλων των πολιτιστικών ανέσεων του πάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη του Λος Άντζελες, Θέατρο Barnsdall Gallery, το Barnsdall Arts Center και το Barnsdall Junior Arts Center. Το πάρτι του Σαββάτου περιλαμβάνει παραστάσεις από το Bob Baker Marionette Theatre, μουσική, χειροτεχνίες, φαγητό και εορταστικές ομιλίες. 4800 Hollywood Blvd., Hollywood; Σάββατο 20 Αυγούστου, 16:00-20:00, δωρεάν. Οι περιηγήσεις στο Hollyhock House απαιτούν εισιτήρια εκ των προτέρων. $7; hollyhockhouse.org.

Urs Fischer: από το CHAOS #1–#501 (Ευγενική προσφορά της Γκαλερί Gagosian)

Ο Gagosian παρουσιάζει τον Urs Fischer: Χάος #1-#500 στο Marciano Art Foundation. Μια έκθεση μοναδικών ψηφιακών γλυπτών του Urs Fischer που έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σύνολο βίντεο μικρής μορφής σε κολοσσιαίες κρεμαστές οθόνες, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που έργα από τη σειρά —στην οποία η MakersPlace είναι ο τεχνικός συνεργάτης— εκτίθενται εκτός σύνδεσης . Κάθε γλυπτό αντιπροσωπεύει ένα ζεύγος συγκλίνων αντικειμένων, που επιλέχθηκαν από τον Fischer ως στοιχεία του ανθρωπογενούς που θα μετατραπούν στην τρέχουσα μορφή τους με μια διαδικασία τρισδιάστατης σάρωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα ενεργοποιήσεων που περιλαμβάνει «swap meets» και μουσικές παραστάσεις. 4357 Wilshire Blvd., Central City; 20 Αυγούστου – 29 Οκτωβρίου. δωρεάν με κράτηση gagosian.com.

Ο Rodrigo Arruda στο High as the Sky

Το New Arts Foundation παρουσιάζει Ψηλά σαν τον ουρανό στο Plummer Park. Μια ομαδική έκθεση τέχνης που θέτει μεγάλα ερωτήματα όπως, Πώς μπορούμε να παρακολουθούμε το παρελθόν και το παρόν, πιστεύοντας παράλληλα στο μέλλον; Είναι δυνατόν? Είναι χρήσιμο; Ως απαντήσεις, οι δημιουργοί μέσα Ψηλά σαν τον ουρανό χρησιμοποιήστε την τέχνη ως ενέργεια που μας προσκαλεί, μας προκαλεί και μας δημιουργεί χώρο να αναπτυχθούμε. Ψηλά σαν τον ουρανό παρουσιάζει ένα ριζοσπαστικό και βιώσιμο μοντέλο για την υποστήριξη των τεχνών. Αυτό που αγκαλιάζει την κοινότητα και την ένταξη, δίνει προτεραιότητα στο εφήμερο και ενοποιεί τους κλάδους που διαφορετικά αντιμετωπίζονται ως διακριτοί. Ένα ποσοστό των πωλήσεων εισιτηρίων υποδοχής θα δοθεί στο The Trevor Project, έναν οργανισμό πρόληψης αυτοκτονιών και ψυχικής υγείας με έδρα το Δυτικό Χόλιγουντ για νέους LGBTQ. Great Hall/Long Hall, Plummer Park, 1200 N. Vista St., West Hollywood; Ώρες λειτουργίας: Σάββατο-Κυριακή, 20-21 Αυγούστου, 11π.μ.-5μ.μ. Ελεύθερος; Ρεσεψιόν: Σάββατο 20 Αυγούστου, 5-9 μ.μ. afterparty στο Las Perlas? $30; new-arts.us.

Glenn Kaino (Φωτογραφία από τον Danny Liao)

Ένας αστερισμός ανησυχιών με τον Glenn Kaino στο Αστεροσκοπείο Mt. Wilson. Η βραδιά ξεκινά με μια διάλεξη του καλλιτέχνη και κοσμικού στοχαστή Glenn Kaino σχετικά με την εφευρετική, πολυεπιστημονική προσέγγισή του, όπου βρίσκει έμπνευση, τη συνεργατική του μέθοδο και πώς η τέχνη του δημιουργεί ενασχόληση με ζωτικά ζητήματα. Με ένα ευρύ φάσμα έργων και μέσων, η Kaino εξετάζει σημαντικά πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κλιματική αλλαγή. Μετά την ομιλία, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον νυχτερινό ουρανό μέχρι τα μεσάνυχτα μέσω των τηλεσκοπίων 60 ιντσών ή 100 ιντσών του Παρατηρητηρίου καθώς και των τηλεσκοπίων της Astronomical Society του Λος Άντζελες που είναι τοποθετημένα γύρω από τους χώρους. Σάββατο 20 Αυγούστου, 17:30-μεσάνυχτα. $40; mtwilson.edu/events.

Ο Tom Dunn στην Gallery Επίσης

Τομ Νταν: ΛΟΥΝΟΥΛΑ στην Gallery Επίσης. Ατομική έκθεση έργων του Αυστραλού καλλιτέχνη Tom Dunn, ΛΟΥΝΟΥΛΑ παρουσιάζει μια σειρά εφαρμογών — εγκατάσταση για συγκεκριμένες τοποθεσίες, κινούμενα σχέδια, γλυπτική και εκατοντάδες μεμονωμένους πίνακες ζωγραφικής — προκειμένου να δημιουργήσει μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία στο διάμεσο βασίλειο του υψηλού. 3754 N. Mission Rd., Lincoln Park; Εγκαίνια δεξίωσης: Σάββατο 20 Αυγούστου, 7-10 μ.μ. Σε προβολή έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Ελεύθερος; instagram.com/galleryalso.

No Man’s Land

Εθνικό Θέατρο: No Man’s Land στο Boston Court Theatre. Ο Ian McKellen και ο Patrick Stewart ηγούνται του καστ σε αυτή τη λαμπρή αναβίωση του κλασικού κόμικ του Harold Pinter. Ένα βράδυ καλοκαιριού, δύο ηλικιωμένοι συγγραφείς, ο Χιρστ και ο Σπούνερ, συναντιούνται σε μια παμπ του Χάμστεντ και συνεχίζουν το ποτό τους μέχρι τη νύχτα στο επιβλητικό σπίτι του Χιρστ εκεί κοντά. Καθώς το ζευγάρι γίνεται όλο και πιο μεθυσμένο και οι ιστορίες τους όλο και πιο απίστευτες, η ζωντανή συζήτηση σύντομα μετατρέπεται σε ένα αποκαλυπτικό παιχνίδι δύναμης. Μετά από μια επιτυχία στο Broadway, η προβολή της εκδοχής απόψε γυρίστηκε από το West End στο Λονδίνο το 2016. 70 N. Mentor Ave., Pasadena; Σάββατο 20 Αυγούστου, 7:30 μ.μ. $20; bostoncourtpasadena.org.

David Stork: Αβάνα, 1992

Κυριακή 21 Αυγούστου

Ντέιβιντ Στορκ: Απεικονίζοντας τον αυταρχισμό στο Μουσείο Wende. Τα αυταρχικά καθεστώτα πάντα γοήτευαν τον φωτογράφο David Stork, ο οποίος δημιούργησε ένα σύνολο έργων ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, καλύπτοντας τη Ρουμανία, την Κίνα, την Κεντρική Ασία, τη Ρωσία και την Κούβα. Δείχνει κοινωνίες σε διάφορα στάδια αυταρχισμού από την σκοπιά ενός ταξιδιώτη, δημιουργώντας τελικά ένα ιστορικό αρχείο ενός χρόνου και ενός τόπου ως αντανάκλαση ενός προσωπικού ταξιδιού στη ζωή. 10808 Culver Blvd., Culver City; Κυριακή 21 Αυγούστου, 14:00. Ελεύθερος; wendemuseum.org.

Δευτέρα 22 Αυγούστου

The Black Version στο Groundlings Theatre. Μια απλή υπόθεση μπορεί, στα χέρια των κατάλληλων κωμικών ιδιοφυιών, να αποφέρει βαθιά και βαθιά αστεία αποτελέσματα. Έτσι συμβαίνει και με τα κλασικά έργα Groundlings, όπως το The Black Version, στο οποίο, σύμφωνα με την παράδοση υψηλής αυτοσχεδιασμού, το κοινό προτείνει τον τίτλο των δημοφιλών ταινιών και ένα ολομαύρο καστ ηθοποιών κωμωδίας αυτοσχεδιάζουν, όπως υποδηλώνει το όνομα, τη Μαύρη εκδοχή του. Εξωπραγματική διασκέδαση, αληθινή αλήθεια. 7307 Melrose Ave., West Hollywood; Δευτέρα 22 Αυγούστου, 8 μ.μ. $20; groundlings.com.

Angel City Press

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Ο Benno Herz, σε συνομιλία με την Michaela Ullmann, συζητά Το Λος Άντζελες του Thomas Mann: Stories from Exile, 1940-1952 στο Vroman’s. Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας Τόμας Μαν δεν είναι ο πρώτος δημιουργικός γίγαντας που δραπέτευσε στον κόσμο των ονείρων του Λος Άντζελες — αλλά είναι ένας από τους πιο φανταχτερούς. Όταν αυτός και η οικογένειά του εγκατέλειψαν τους Ναζί, αποβιβάστηκαν στους Παλισάδες, ανάμεσα σε μια πρωτοποριακή κοινότητα των εκπατρισμένων που περιλάμβανε τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, τον Κρίστοφερ Ίσεργουντ, τον Άλντους Χάξλεϋ, τη Σούζαν Σόνταγκ, τον Τζακ Γουόρνερ, τον Καρλ Λέεμλ και τον Ιγκόρ Στραβίνσκι. Αυτό το νέο βιβλίο από το Angel City Press περιγράφει λεπτομερώς τη βύθιση του Mann στον τρόπο ζωής, από την παραλία μέχρι το Bowl, με καταπληκτικό υλικό πηγής και υποβλητικές, εκλεπτυσμένες εικονογραφήσεις. 695 E. Colorado St., Pasadena; Τετάρτη 24 Αυγούστου, 7 μ.μ. Ελεύθερος; vromansbookstore.com.

Hollyhock House (Φωτογραφία: Joshua White/JW Pictures)

Ο Antonio Okun στο High as the Sky

Urs Fischer: από το CHAOS #1–#501 (Ευγενική προσφορά της Γκαλερί Gagosian)

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Leave a Comment