Το DNA σας θα μπορούσε να είναι ο λόγος που δεν φτάσετε στο υψηλότερο αθλητικό σας δυναμικό, αλλά η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Mollie Ferguson έχει μια λύση

Η γενετική σου παίζει τεράστιο ρόλο στις αθλητικές σου δυνατότητες, γι’ αυτό όταν η Μόλι Φέργκιουσον βίωσε χρόνια κόπωση, πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Σήμερα είναι η ιδρύτρια του Seva Functional Wellness και βοηθά τους αθλητές να ξεπεράσουν τις εξουθενωτικές συνθήκες για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ως αθλητής υψηλών επιδόσεων, πρέπει να αισθάνεστε το καλύτερο εκατό τοις εκατό του χρόνου. Τι συμβαίνει όμως εάν αντιμετωπίζετε ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που σας εμποδίζει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας; Όπως αποδεικνύεται, δεν είστε μόνοι. Ένα συγκλονιστικό σαράντα πέντε τοις εκατό των Αμερικανών βιώνουν κάποιο είδος χρόνιας ασθένειας που κάνει την καθημερινή ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Το να αισθάνεται συνέχεια κούραση, να έχει επώδυνα στομαχικά προβλήματα και δυσκολία συγκέντρωσης είναι συμπτώματα που βίωσε η Μόλι Φέργκιουσον ως αποτέλεσμα χρόνιας κόπωσης, που προκαλείται από τοξική μούχλα, δυσκολεύοντάς της να εμφανιστεί σε όλους τους τομείς της ζωής της, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων. Ως άπληστος CrossFitter και εξαιρετικός αρσιβαρίστας, δεν είχε την πολυτέλεια να αφήσει τις προκλήσεις της να εμποδίσουν αυτό που της άρεσε περισσότερο να κάνει.

Σήμερα ο Ferguson είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seva Functional Wellness, και επαναπροσδιορίζει το μέλλον των αθλητικών επιδόσεων με έναν φρέσκο, νέο τρόπο για να βοηθήσει τους αθλητές να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ο Ferguson συνεργάζεται ειδικά με αθλητές που έχουν εξουθενωτικές χρόνιες παθήσεις και τους βοηθά με τη διεξαγωγή τεστ DNA για την ανάλυση των συμπτωμάτων τους και τον εντοπισμό της βασικής αιτίας. Στη συνέχεια, τους βοηθά στην πορεία να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική λύση για να ξεπεράσουν τις συνθήκες τους.

Με εμπειρία ως επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης λειτουργικής ιατρικής, βοηθά τους πελάτες της μέσω διαφόρων δοκιμών υγείας, όπως έλεγχος για ελλείψεις βιταμινών/μετάλλων, ορμονικές ανισορροπίες, τοξικές εκθέσεις, αιματολογικές εξετάσεις, εξετάσεις ούρων και εξετάσεις κοπράνων, για να διασφαλίσει ότι υποστηρίζει την απόδοσή τους και την ανάρρωση σε κυτταρικό επίπεδο. Το εύρος της εμπειρίας της έχει βοηθήσει χιλιάδες αθλητές και φανατικούς του αθλητισμού να επιτύχουν αθλητική αριστεία όλο το χρόνο.

«Αν δεν κάνετε ένα βήμα πίσω και δεν καταλάβετε τι συμβαίνει και τι σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι, τότε δεν πρόκειται να σημειώσετε την πρόοδο που επιθυμείτε», λέει. Αυτό είναι κάτι που έμαθε ο Φέργκιουσον με τον δύσκολο τρόπο. Όταν ένιωσε χρόνια κόπωση, συμβουλεύτηκε τον γιατρό της, αλλά η συμβουλή που έλαβε δεν ήταν χρήσιμη. Μόνο όταν αποφάσισε να στραφεί προς τα μέσα και να πάρει την υγεία της στα χέρια της, άρχισε πραγματικά να θεραπεύει τον εαυτό της.

«Πάλεψα με τη χρόνια κόπωση, αλλά κανείς δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Πραγματικά με ενέπνευσε να θέλω να μάθω περισσότερα πώς να θεραπεύσω τον εαυτό μου, ώστε να μπορώ να πάω και να βοηθήσω άλλους αθλητές να επιτύχουν τους αθλητικούς τους στόχους και να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους», μοιράζεται.

Η επιθυμία του Ferguson να κάνει το παραπάνω μίλι φέρνει επανάσταση στο μέλλον των αθλητικών επιδόσεων. Πέρασαν οι μέρες που οι αθλητές θα λάμβαναν μια ιδέα για το τι θεωρείται υγιεινό και τι όχι, χωρίς την κατάλληλη γνώση ή εκτίμηση του ατομικού τους σώματος και των αναγκών τους. Χάρη στον Ferguson, μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε πού πηγάζουν τα προβλήματα υγείας σας σε γενετικό επίπεδο, πώς να τα ξεπεράσετε και πώς να τα αποτρέψετε από το να εμφανιστούν και στο μέλλον.

«Η υγεία σας μπορεί να ξεκινήσει από την υγεία της γιαγιάς σας και να μεταδοθεί μέσω της μαμάς σας και στη συνέχεια σε εσάς, επομένως είναι σημαντικό να κοιτάξετε το DNA και να γνωρίζετε τους στρεσογόνους παράγοντες που υπέφερε η μητέρα σας κατά την προ της σύλληψης και την εγκυμοσύνη της. Αλλά τότε, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε τον ατομικό σας τρόπο ζωής που μπορεί επίσης να έχει μεγάλο αντίκτυπο», λέει, εξηγώντας ότι αν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε, όπως συγκεκριμένες βιολογικές οδούς, πράγματα όπως η διατροφή σας μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο. ρόλο στο να βοηθήσετε αυτές τις διαδικασίες να λειτουργήσουν καλύτερα και να έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατεύθυνση της υγείας σας.

Η προπονητική του Ferguson δεν είναι μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους. Αντίθετα, αναλύει τη γενετική, τη διατροφή και τη βιοχημεία σας, για να κατανοήσει καλύτερα ποιος τύπος προγράμματος θα λειτουργήσει και δεν θα λειτουργήσει για εσάς. Αλλά πέρα ​​από αυτό, αυτό που κάνει τη Φέργκιουσον ένα εξαιρετικό άτομο για να έχετε στην ομάδα σας είναι η έμφαση που δίνει στην οικοδόμηση μιας ασφαλούς σύνδεσης με τους πελάτες της.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να καλλιεργήσω μια ασφαλή σύνδεση γιατί πολλές φορές υπάρχουν ψυχολογικά ζητήματα που προκαλούν ανισορροπία της σωματικής μας υγείας», λέει. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν τραύματα του παρελθόντος και του τρέχοντος που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι. Εάν δεν αισθάνονται ασφαλείς ή αισθάνονται ότι μπορούν να το μοιραστούν μαζί μου, τότε αυτό μπορεί πραγματικά να εμποδίσει τη θεραπεία τους», συνεχίζει.

Η απλή αναγνώριση των συμπτωμάτων με τα οποία αντιμετωπίζει κάποιος και η καταπολέμησή τους σε επιφανειακό επίπεδο παρέχει μόνο μια γρήγορη διόρθωση και δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Είναι σαν να βάζεις μια μπάντα σε μια ανοιχτή πληγή χωρίς να απολυμάνεις την περιοχή ή να ράψεις πρώτα το δέρμα. Μπορεί να λειτουργήσει για λίγο, αλλά δεν είναι ιδανικό. Εάν θέλετε να θεραπεύσετε πραγματικά τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να γίνετε ο αθλητής των ονείρων σας, πρέπει πρώτα και κύρια να εντοπίσετε τη βασική αιτία του προβλήματός σας κοιτάζοντας προς τα μέσα, σε μοριακό επίπεδο.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι, ειδικά αν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη και μέντορα πρόθυμους να σας καθοδηγήσουν. Προς την κλείστε μια ανακάλυψη 1:1 καλέστε τη Μόλι Φέργκιουσον σήμερα, επισκεφθείτε την δικτυακός τόπος σήμερα.

«Όλοι χρειαζόμαστε λίγο TLC, αλλά είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να αντιμετωπίσετε τα εξουθενωτικά συμπτώματα που σας εμποδίζουν να ζήσετε τη ζωή που πραγματικά θέλετε περισσότερο», καταλήγει.

Αυτός ο πελάτης αντιπροσωπεύεται από Μάγκι ΜπεργκόφΣτρατηγικός Διασημοτήτων Υγείας και Εμπειρογνώμονας Επιχειρήσεων.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Leave a Comment