Συντονιστείτε στο Channel Tres: Ο ράπερ Compton βρίσκεται σε άνοδο

Συντονιστείτε στο Channel Tres: Το Channel Tres φαίνεται να είναι το τελευταίο σε μια επιφανή σειρά ταλαντούχων ψυχών που ξεκίνησαν στο Compton και στη συνέχεια συνέχισαν να ανεβαίνουν. Με το μείγμα του house και hip-hop, και με τα πρόσφατα σινγκλ “Acid in My Blood” και “Ganzfeld Experiment”, ο Tres βρέθηκε στο προσκήνιο ανθρώπων όπως ο Tyler, ο Δημιουργός, και κέρδισε μια θέση στο το φετινό φεστιβάλ Coachella.

Ο Tres ξεκίνησε τη μουσική παίζοντας ντραμς στην εκκλησία όταν ήταν 5 ετών.

«Ταλέντο δείχνει και στο δημοτικό σχολείο», λέει. «Και μετά έκανα τα πρώτα μου beats στα 12 μου. Ερωτεύτηκα την παραγωγή, και μετά ήταν κάτι που έκανα και έκανα σε όλη τη διάρκεια του γυμνασίου, αλλά όταν έγινα 18, το πήρα πιο σοβαρά. Άρχισα να το εξελίσσομαι, στο σχολείο μου, ως παραγωγός. Όταν έγινα 20, πήγα στο κολέγιο για να σπουδάσω μουσική. Άρχισα να φτιάχνω ένα σωρό πράγματα. Μόλις άφησα το κολέγιο, επέστρεψα στο Λος Άντζελες και άρχισα να δουλεύω, κάνοντας παραγωγή για διαφορετικούς καλλιτέχνες. Περίπου το 2018, κυκλοφόρησα το πρώτο μου επίσημο τραγούδι ως Channel Tres και τότε ήταν που άρχισα να σοβαρεύομαι ως καλλιτέχνης.»

Το όνομα είναι μια αναφορά στο «κανάλι τρία», η τοποθεσία που προορίζεται για βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόραση του νεαρού καλλιτέχνη.

«Το κανάλι Tres είναι κάτι που έφτιαξα επειδή παίζαμε το PlayStation και βιντεοπαιχνίδια και έπρεπε να το συνδέσουμε στο κανάλι τρία», λέει. «Αυτό αντιπροσώπευε για μένα την επαφή με έναν άλλο κόσμο ή ένα διαφορετικό πράγμα στο οποίο είμαστε συνήθως προγραμματισμένοι. Το τρία ήταν πάντα σημαντικό στη ζωή μου. Λατρεύω τα τρίγωνα, μου αρέσουν τα τρίο συγκροτήματα. Είναι ένα σύμβολο που βλέπω όταν νιώθω ότι μου μιλούν άγγελοι».

Ο ήχος του μπορεί να περιγραφεί ως ένα μείγμα house και hip-hop, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό.

«Hip-hop και house», λέει. «Επίσης φανκ – Τζορτζ Κλίντον. Απλά τζαζ, γκόσπελ – υπάρχουν πολλές επιρροές εκεί. Πρώτα ήταν hip-hop. Μεγάλωσα στο Compton, έτσι μεγάλωσα στο Battlecat, Dr. Dre – όλα όσα ακούς όταν είσαι από την Καλιφόρνια σε αυτήν την περιοχή. Παγάκι. Έμεινα με την προγιαγιά μου, οπότε η γκόσπελ μουσική και οι παλιοί έπαιζαν συνεχώς».

Ο Tres λέει ότι ο Compton είχε επιρροή στη μουσική του, αν και περισσότερο στιχουργικά παρά ηχητικά.

«Μόνο τα πράγματα για τα οποία μιλώ και τα διάφορα στα οποία αναφέρομαι στη μουσική», λέει. «Οι αναβάτες Lo-riders, και εγώ είχα ένα πλήρωμα skate που μεγάλωνα, οπότε κάνουμε skate όλη την ώρα. Τότε ήταν που μπήκα στο Pharrell Williams, NERD, παρέα με τα αγόρια του σπιτιού μου και άλλα».

Η μετοχή του έχει ανέβει τόσο ψηλά που πρόσφατα έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έκανε επίσημο remix ενός τραγουδιού Tyler, του Creator – EARFQUAKE.

«Αυτό προέκυψε μόλις βρίσκομαι στη σκηνή στο LA», λέει ο Tres. «Μόλις άπλωσε το χέρι. Νομίζω ότι ένας από τους ανθρώπους του που εργάστηκε για αυτόν το πρότεινε και ήταν ψύχραιμος με αυτό. Δεν έλαβα πραγματικά σχόλια – μόλις βγήκε. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, κατέληξε να πάρει ένα από τα τραγούδια μου για ένα έργο, και συναντηθήκαμε τότε. Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα – είναι πραγματικά ωραίος.”

Εν τω μεταξύ, ο Tres περιγράφει την πρόσφατη εμπειρία του Coachella ως “φαινομενική”.

«Ήταν πραγματικά υπέροχο γιατί θυμάμαι ότι πήγα στο Coachella σαν το 2016, απλώς πήγαινα με έναν φίλο, και μου φαινόταν τόσο τραβηγμένο να βρίσκομαι σε μια σκηνή όπως αυτή και να παίζω εκεί», λέει. «Έβαλα ένα στόχο όταν πήγα το 2016 ότι θα έπαιζα μια μέρα σε αυτό το φεστιβάλ. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπω κάτι που σκέφτηκα, ονειρευόμουν και δούλεψα να υλοποιείται. Ήμουν πολύ έκπληκτος με το πόσοι άνθρωποι εμφανίστηκαν στο σετ μου. Ήταν σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία. Δεν μπορείς πραγματικά να πεις πόσοι άνθρωποι είναι θαυμαστές σου μέσω των κοινωνικών δικτύων, και όποτε βγαίνω έξω, πολλοί άνθρωποι εμφανίζονται, επομένως είναι πάντα υπέροχο να γνωρίζεις ότι η πραγματική ζωή εξακολουθεί να σκάει.”

Ο ράπερ ελπίζει να μεταφέρει αυτή τη δυναμική στη δική του περιοδεία φέτος, καθώς ετοιμάζεται να βγει στο δρόμο.

«Αυτή είναι η πρώτη μου περιοδεία στη Βόρεια Αμερική τόσο δημιουργικά που βρίσκομαι σε πολύ καλό μέρος ή ασκώ περισσότερες ιδέες που ήθελα να ασκήσω και διαφορετικές ιδέες που είχα», λέει. «Διαφορετικές συνθέσεις με τη μουσική – θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό να τις δοκιμάσεις. Δείτε πόσοι άνθρωποι εμφανίζονται για μένα και γνωρίστε μερικούς από τους θαυμαστές μου και τέτοια πράγματα. Ελα να δεις.”

Τα τρία πρόσφατα σινγκλ επισημαίνουν το γεγονός ότι υπάρχει ένα άλμπουμ καθ’ οδόν και, καθώς μιλάμε με τον Tres, μας λέει ότι μόλις είχε φύγει από το στούντιο. Είναι σκληρός σε αυτό, και θα ακούσουμε μερικά από τα τραγούδια κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

«Νομίζω ότι το κυρίαρχο θέμα είναι η ωριμότητα και η ανάπτυξη, ο χορός και το να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι», λέει. «Ο τίτλος είναι Πραγματικά πολιτιστικά σκατά, και για μένα αυτό είναι από πού ήρθα. Ο καθένας έχει μια διαφορετική εμπειρία στη ζωή, και ό,τι είναι πραγματικό για εσάς είναι πραγματικό για εσάς. Η κουλτούρα μου και η οικογένειά μου είναι, μας αρέσουν τα πάρτι στην αυλή, μας αρέσουν τα ντόμινο, μας αρέσει το μπάρμπεκιου. Ακούμε παλιούς όλη μέρα, και αυτό είναι πολιτιστικό για μένα. Σκέιτμπορντ και χορός. Οπότε αυτό είναι πραγματικό για μένα και έχει να κάνει πραγματικά με το να αποδεχτώ από πού κατάγομαι και να αποδεχτώ τις πραγματικότητες μου, να αποδεχτώ αυτό που μεγάλωνα και να αποδεχτώ τη ζωή μου τώρα».

Υπάρχει πάντα ένας νέος καλλιτέχνης hip-hop έτοιμος να κάνει άλμα στο Λος Άντζελες και το Channel Tres έχει μια καλή ευκαιρία. Θα κυκλοφορήσει περισσότερο περιεχόμενο φέτος, θα κάνει τα σόου του, και μετά θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να ελπίζουμε.

Σταυρωμένα δάχτυλα.

Συντονιστείτε στο Channel Tres: Το single του Channel Tres “Just Can’t Get Enough” κυκλοφορεί τώρα. ο Πραγματικά πολιτιστικά σκατά το άλμπουμ κυκλοφορεί το φθινόπωρο.

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης. Το άρθρο του LA Weekly δεν πωλεί και δεν θα πουλά περιεχόμενο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Leave a Comment