Συζήτηση για τις προοπτικές των Dodgers, με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Triple-A OKC, Alex Freedman

Πρόσφατα πήρα συνέντευξη από τον τηλεοπτικό σταθμό Oklahoma City Dodgers, Alex Freedman. Ο Freedman μεταδίδει το μπέιζμπολ OKC από το 2012, τα τελευταία οκτώ χρόνια ως θυγατρική των Dodgers.

Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος που θα μιλάει για ορισμένες από τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα των δευτερευουσών πρωταθλημάτων, τους κανόνες και μερικές από τις αποκαταστάσεις Dodgers.

Σημειώσεις του συντάκτη: Αυτή η συνέντευξη έλαβε χώρα πριν από την έναρξη του δεύτερου Triple-A του Bobby Miller, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022. Το Q&A υποβλήθηκε σε ελαφρά επεξεργασία για λόγους σαφήνειας.

Ε: Μόλις είδατε το ντεμπούτο των Bobby Miller και Gavin Stone στο Triple-A. Αποδεχόμενοι ότι ήταν μόνο ένα παιχνίδι και μάλιστα ανέβασες στο Twitter ότι δεν μπορείς να πάρεις τίποτα από μία μόνο εμφάνιση, ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου για τους δύο κορυφαίους παίκτες των Dodgers;

Alex Freedman: Δεν πρόκειται να βάλω έναν τόνο μετοχών, καλό ή κακό στο ντεμπούτο ενός άντρα στο Triple-A. Έχω δει κάποιες κακές από πολύ καλούς στάμνες, κυρίως, τον Julio Urías και τον Walker Buehler. Και έχω δει μερικά καλά για παιδιά που δεν κατέληξαν να κάνουν πολλά, απαραίτητα, στην καριέρα τους.

Νομίζω ότι το ζευγάρι σε πακέτο που είχα από κάθε άντρα, ένα από τα οποία ήταν ο Stone, ήταν η αλλαγή του. Η αλλαγή του φαινόταν εξαιρετική, γιατί στο Sugar Land, τη θέση εκπομπής μας, είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι στα περισσότερα μέρη. Έτσι έχετε την ευκαιρία να δείτε την μπάλα λίγο καλύτερα πίσω από το πιάτο. Έτσι, οι αλλαγές για τον Stone πραγματικά ξεχώρισαν για μένα.

Για τον Μίλερ, δίκαια ή άδικα, η προσδοκία ήταν ότι θα βγει και θα αρχίσει να αντλεί πράγματα από παιδιά και όλα αυτά.

Όμως, παρόλο που η ταχύτητα ήταν υψηλή, είτε πρόκειται για fastball, σπάσιμο γηπέδων ή αλλαγή, στην πραγματικότητα, ήταν πολλές μπάλες που παίχτηκαν νωρίς σε ένα μέτρημα. Και ποιος ξέρει αν αυτό ήθελε να κάνει η Sugar Land, αν ίσως παρατήρησαν κάτι στο βίντεο. Οι εννέα επιτυχίες είναι λίγο απατηλές. Υπήρχαν αρκετά γήπεδα singles, σίγουρα μερικά που ήταν γύρω από μια βάρδια. Μπάλες που απλά δεν χτυπήθηκαν καλά, που βρήκαν κάποια σημεία.

Λοιπόν, νομίζω ότι τα εννέα χτυπήματα ήταν λίγο παραπλανητικά. Και επειδή οι Dodgers, η επίθεση έκανε τόσα πολλά τρεξίματα χθες το βράδυ, νομίζω ότι ήταν καλό γι ‘αυτόν γιατί σήμαινε ένα μεγαλύτερο λουρί και μπορούσε να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο εκεί έξω στο ανάχωμα και να νιώσει τον δρόμο του, και όλα αυτά τα πράγματα.

Νομίζω ότι υπάρχει προφανώς μια πολύ καλή πιθανότητα και τα δύο παιδιά να είναι εδώ, σίγουρα, για το υπόλοιπο της σεζόν. Και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εκεί.

Ε: Ο Ryan Pepiot έχει χωρίσει λίγο χρόνο μεταξύ του LA και της Oklahoma City φέτος. Έχετε παρατηρήσει ή έχετε μιλήσει με το προσωπικό ανάπτυξης pitching για το τι προσπάθησαν να δουλέψουν μαζί του για να συνεχίσουν την εξέλιξή του;

AF: Νομίζω ότι ίσως το ερώτημα είναι, μένει ως βασικός στάμνα ή τίθεται στο ταμπλό; Νομίζω ότι τα πράγματα είναι εκεί, χωρίς αμφιβολία. Έχει σίγουρα τη συμπεριφορά, την αντοχή, τη σωματική ικανότητα για να διατηρήσει τα πράγματά του σε έξι, επτά innings που έχουμε δει φέτος.

Και φυσικά η αλλαγή είναι απλή, έχει απίστευτη κίνηση πάνω της. Αυτή που πραγματικά ήταν η διαφορά από αυτόν από όταν ήταν μαζί μας πέρυσι έως φέτος, ήταν πέρυσι, ήταν αρκετά ασυνεπής.

Και ακούς τον όρο, το παιχνίδι θα επιταχυνόταν πάνω του και θα ήταν απλώς σαν, γεια, μια μπάλα εδάφους, ίσως να περάσει ή γύρω από μια βάρδια, μετά θα οδηγούσε κάπως σε κάτι άλλο και σε αυτό και αυτό. Φέτος, ήταν πραγματικά σε θέση να επικεντρωθεί σε κάθε μεμονωμένο κτύπημα και να εκτελέσει τον αγωνιστικό χώρο σε αυτό το συγκεκριμένο κτύπημα.

Επομένως, δεν έχετε δει τέτοιου είδους συλλαλητήρια που έγιναν εναντίον του πέρυσι. Θέλω να πω, έχει εγκαταλείψει περισσότερα από δύο τρεξίματα μόνο μία φορά σε παιχνίδια με το OKC και όλα αυτά. Έτσι, τις δύο τελευταίες εκκινήσεις που έκανε, έκανε επτά συμμετοχές και τις δύο φορές. Και τα χτυπήματα δεν ήταν απαραίτητα εκεί, αλλά η αποτελεσματικότητα ήταν υψηλότερη, επειδή βασιζόταν κυρίως στο ρυθμιστικό fastball, αντί για αυτή την αλλαγή, για να πάρει πολλά άουτ νωρίς στο μέτρημα.

Οπότε πιστεύω ότι θα είναι, πάλι, ένας άλλος ψηλοτάβανος παίκτης, με δυνατά πράγματα, καλό να τον γνωρίσουμε στο ανάχωμα, έξυπνος τύπος. Το ότι θα είναι στα μεγάλα πρωταθλήματα, νομίζω, για αρκετό καιρό, είναι απλώς ο ρόλος που μπορεί να είναι λίγο άξιος. Έχει αρκετό χρόνο για να συνεχίσει να ακονίζει αυτή την εντολή και να βρει τον τρόπο του να είναι λίγο πιο αποτελεσματικός και στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Ε: Ο Miguel Vargas και ο Michael Busch είναι δύο από τους κορυφαίους παίκτες στον οργανισμό. Ποια είναι τα δυνατά τους σημεία; Και τι πιστεύετε ότι χρειάζονται, αν υπάρχει, τελειοποίηση καθώς ετοιμάζονται να προχωρήσουν δυνητικά στις μεγάλες εταιρείες;

AF: Λοιπόν, νομίζω ότι για τον Βάργκας, απλώς ένας πλήρης χτυπητής, πραγματικά ένας καθαρός χτυπητής. Και έχω ξαναπεί, και ίσως είναι λίγο υπερβολή —αλλά δεν νομίζω— ότι είναι η 10η χρονιά μου με την Οκλαχόμα Σίτι, και είτε είναι τα επτά χρόνια με τους Ντότζερς είτε τα τρία πριν από αυτό συνδεδεμένο με το Astros, είναι ο καλύτερος καθαρός χτυπητής που έχω δει ποτέ. Για έναν παίκτη της πόλης της Οκλαχόμα, τουλάχιστον, μπορώ να το πω με σιγουριά. Και είναι μόλις, ακόμα μόλις 22 ετών. Ποτέ δεν είναι υπερταίριασμα.

Θα σου δίνει μια ποιοτική εμφάνιση κάθε φορά. Μπορεί να φτάσει το ρόπαλο στην μπάλα ουσιαστικά οπουδήποτε. Έτσι μόλις έγινε, είναι τόσο διασκεδαστικό να τον παρακολουθείς στο πιάτο και όλα αυτά. Δεν βγάζει έναν τόνο, περπατάει σχεδόν όσο βγάζει. Οπότε πραγματικά, ειδικά στο κουτί του κουρκούτι, φέρεται για έναν παίκτη που είναι πολύ μεγαλύτερος και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από αυτόν.

Κάποιοι είπαν ότι δεν είναι σίγουροι για πόση δύναμη ακριβώς θα χτυπήσει. Και για μένα, η κριτική επιτροπή είναι έξω σε αυτό, γιατί, όπως είπα, είναι μόλις 22 ετών, οπότε σίγουρα έχει ακόμα πολύ χρόνο για να προσθέσει δύναμη και να αποκτήσει περισσότερη δύναμη. Έχει έναν τόνο διπλών.

Έχει 15 αγώνες στο σπίτι φέτος. Επομένως, δεν είναι κάτι για να φτερνιστείτε, αλλά ένας παίκτης με αυτοπεποίθηση και κάποιος που πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία για πολύ καιρό.

Για τον Michael Busch, φυσικά, υπάρχει ακόμα λίγη ταλάντευση. Αλλά στο παιχνίδι σήμερα και στην εποχή, υπάρχει για πολλούς παίκτες. Αυτό που πραγματικά με εκπλήσσει σε αυτόν είναι η αθλητικότητά του. Μπορεί να μην είναι πλήρες προϊόν, απαραίτητα, στη δεύτερη βάση, ή να τον βάλουν λίγο στο αριστερό γήπεδο, αλλά είναι πολύ αθλητικός, για τον οποίο δεν είχα διαβάσει ή ακούσει πραγματικά πριν φτάσει εδώ.

Ειδικά με τον τρόπο που παίζεται η άμυνα σε βάρδιες, κάτι που επιτρέπεται ακόμα στο Triple-A. Υπήρξαν αρκετές φορές όπου έπαιξε είτε στη μία πλευρά της δεύτερης βάσης προς τη μέση, είτε πήγε στην άλλη πλευρά του σάκου και έκανε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Και φυσικά, η δύναμη είναι σίγουρα εκεί. Όταν συνδεθεί, η μπάλα θα πάει πολύ μακριά. Και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία στην ενδεκάδα, επίσης. Με τον Drew Avans να έχει πληγωθεί, τον τελευταίο καιρό κερδίζει το προβάδισμα. Είναι ρόπαλο στη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη. Έχει πάει παντού στην ενδεκάδα. Οπότε ναι, σίγουρα είχε και μια εντυπωσιακή σεζόν μέχρι στιγμής, νομίζω ότι όσον αφορά το καθαρό εργαλείο επιτυχίας, μπορεί να είναι λίγο πίσω από τον Βάργκας, αλλά έχει λίγο πλεονέκτημα στη δύναμη.

Ε: Και ξέρω ότι ο Βάργκας έχει παίξει, νομίζω ότι κυρίως στην τρίτη βάση στο OKC. Πώς βελτιώθηκε αυτό ή πώς φαινόταν καθώς περνούσε η σεζόν;

Ναι, φαινόταν μια χαρά. Τα περισσότερα από τα λάθη του ήταν στις βολές και συνήθως τον άφηναν να πάει ψηλά. Οπότε, όσον αφορά τις μπάλες που του χτυπάνε, νομίζω ότι τα πάει καλά. Έχει επίσης δουλέψει σε κάποιο αριστερό πεδίο, και ήταν εντάξει εκεί έξω. Κάνει καλή δουλειά κάνοντας αρκετά καλά άλματα εκεί.

Νομίζω ότι το πράγμα με τον Βάργκας που έχουμε δει στο αριστερό γήπεδο είναι απλώς τα μικρά πράγματα. Υπήρξαν μερικές φορές που ένας τύπος πήρε μια επιπλέον βάση, επειδή άργησε λίγο να φτάσει σε ένα χτύπημα βάσης, σε ένα μονό μπάλα εδάφους, ή μια μπάλα προς τη γωνία ή το κενό, ή κάτι τέτοιο.

Μιλώντας με κάποιο από το προσωπικό ανάπτυξης παικτών, συγκεκριμένα, τον Jason Bourgeois που επιβλέπει τα outfielders, λέει, «Είναι απλώς τελειοποίηση. Είναι πραγματικά στο χέρι του να πει, είτε είναι BP είτε σε καθημερινή βάση, να περνάει διανοητικά από διαφορετικά σενάρια από την άποψη του, «Λοιπόν, τι κάνω εδώ αν συμβεί αυτό, αν αυτοί οι τύποι είναι στη βάση και ούτω καθεξής κ.λπ. Εμπρός.’» Λέει όμως ότι το πρώτο βήμα και η αθλητικότητα είναι εκεί και ότι μπορεί να είναι αριστερός, αν αυτή είναι η διαδρομή που επιλέγουν μαζί του.

Τρίτη βάση, νομίζω ότι το πεδίο μπορεί να βελτιωθεί, πραγματικά, καθώς η χρονιά προχωρά. Τις πρώτες δύο εβδομάδες της σεζόν, είχε κάποια λάθη ρουτίνας, αλλά το εύρος είναι αξιοπρεπές εκεί στην τρίτη θέση. Η δύναμη του βραχίονα δεν είναι ένα θέμα, μερικές φορές είναι απλώς λίγο στην ακρίβεια. Και αυτό είναι το ίδιο πράγμα από το αριστερό πεδίο.

Leave a Comment