Ο Christopher Allen του Nova Space για το Γιατί η διαστημική οικονομία χρειάζεται ποιοτική ψηφιακή εκπαίδευση

Τον Απρίλιο του 2022, στην πρώτη πλήρως ιδιωτική πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το πλήρωμα τεσσάρων ατόμων έκανε έρευνα εκεί για περισσότερες από δύο εβδομάδες πριν επιστρέψει στη Γη.

Η ιδιωτική διαστημική βιομηχανία σχεδιάζει επίσης πολλές μελλοντικές αποστολές σε μέρη που δεν έχει πάει άνθρωπος. Για να εξερευνήσουμε αυτές τις περιοχές, θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε την κατάλληλη τεχνολογία για να φτάσουμε εκεί και να στείλουμε τις πληροφορίες πίσω.

Τα καραμελόχρωμα σύννεφα της Αφροδίτης έχουν γοητεύσει τους ανθρώπους εδώ και χιλιετίες. Το αντανακλαστικό φως του ήλιου θα αστράφτει νωρίς το πρωί ή σαν ένα αστέρι το βράδυ. Ο πλανήτης συνέχισε να προκαλεί ενδιαφέρον και ερωτήσεις καθώς μαθαίνουμε περισσότερα. Το 2030, η NASA θα ξεκινήσει μια αποστολή που θα περάσει μέσα από τα σύννεφα της Αφροδίτης και θα στείλει δεδομένα πίσω.

Η εκτέλεση αυτής της συναρπαστικής αποστολής ονομάζεται DAVINCI+. Η εργασία θα ολοκληρώσει δύο τροχιές της ατμόσφαιρας της Αφροδίτης πριν πέσει στη σωστή θέση. Προχωρώντας μέσα από το τρίτο πέρασμα, θα έχει έναν εξελιγμένο καθετήρα που φέρει κάμερα να κατεβαίνει προς μια ξηρά στο μέγεθος του Τέξας.

Καθίσαμε με τον Christopher Allen, τον COO της Nova Space, για να κατανοήσουμε καλύτερα την ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων. Η προετοιμασία αυτών των αποστολών απαιτεί εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης και η Nova Space παρέχει ένα ψηφιακό πρόγραμμα για να παρέχει τις απαραίτητες δεξιότητες για το μελλοντικό εργατικό δυναμικό.

Η Nova Space παρέχει καθηλωτικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης για άτομα και οργανισμούς. Το πρόγραμμα που βασίζεται σε προκλήσεις χρησιμοποιεί αποδεδειγμένες εκπαιδευτικές τεχνικές.

Στόχος της Nova Space είναι η επιτυχής παροχή απόκτησης δεξιοτήτων στη διαστημική οικονομία. Δεν εστιάζει μόνο στους κυβερνητικούς τομείς, αλλά προσφέρει επίσης επαγγελματική εξέλιξη σε εμπορικές και ακαδημαϊκές προσπάθειες.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή διδασκαλία στην τάξη, το χαρακτηριστικό των προσφορών του Nova Space είναι μια πρακτική εφαρμογή και συνεχής πρακτική που χρησιμοποιεί βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την επίλυση προκλήσεων του πραγματικού κόσμου. Θυμίζοντας το «διάλεξε την περιπέτεια σου», οι μαθητές μπορούν να λάβουν αποφάσεις και να ανακαλύψουν τις συνέπειες των πράξεών τους και πώς ορισμένες αποφάσεις επηρεάζουν την ποιότητα των αποτελεσμάτων για τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους συνομηλίκους.

Προσφέροντας αυτές τις μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε συνδυασμό με ψηφιακά διαπιστευτήρια που είναι φορητά και με δυνατότητα κοινής χρήσης, η Nova Space παρέχει μια βασική λύση για την επίλυση του τεράστιου κενού δεξιοτήτων που υπάρχει στη διαστημική οικονομία σήμερα. Με μελλοντικά μαθήματα και επαγγελματικά προγράμματα υπό ανάπτυξη, η Nova Space παρέχει ήδη σε οργανισμούς μια σειρά ταλέντων για να συναντήσουν μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία.

Ο Christopher Allen είχε την πρώτη θέση για να αναπτύξει μερικές από τις πρώτες και πιο εξελιγμένες πλατφόρμες μάθησης που βασίζονται σε υπολογιστή. Έχει ηγηθεί των προγραμμάτων ανάπτυξης εργατικού δυναμικού της διαστημικής βιομηχανίας τα τελευταία 40 χρόνια.

Ήμασταν έκπληκτοι όταν ο Christopher δήλωσε: «Αυτό που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί είναι ότι η ψηφιακή εκπαίδευση χειροτερεύει, όχι καλύτερη».

Αναμένουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μέσω της ψηφιακής επανάστασης και θα έλεγε πόσο καλά είναι όλα με την ψηφιακή μάθηση. Ωστόσο, επεκτάθηκε σε αυτό το σχόλιο: «Ξεκινώντας από την πρώιμη εργασία στο Στάνφορντ, το MIT και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο τη δεκαετία του ’60 και του ’70, οι ερευνητές δεν ρωτούσαν εάν οι υπολογιστές μπορούσαν να διδάξουν. ρωτούσαν αν οι υπολογιστές θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες από έναν εκπαιδευτικό στην τάξη. Και η απάντηση που ανακάλυψαν ήταν ναι».

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι υπολογιστές είναι μια μη ζωντανή μορφή ζωής, και ως εκ τούτου, ατελείωτα υπομονετικοί. Δεν έχουν πού να πάνε και θα κάνουν τις ίδιες ασκήσεις επανειλημμένα χωρίς παράπονο. Η πρώιμη εκπαίδευση μέσω υπολογιστή δεν επικεντρώθηκε στην παρουσίαση περιεχομένου αλλά σε εξατομικευμένες εμπειρίες στις οποίες τα προγράμματα παρακολουθούσαν ενεργά κάθε μαθητή για να βρουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του σε ένα πρόγραμμα σπουδών. Έχοντας γνώση του τι χρειαζόταν βοήθεια κάθε μαθητής, τα πρώιμα προγράμματα που αναπτύχθηκαν στο σύστημα Plato της Control Data Corporation προσάρμοσαν περιεχόμενο και εμπειρίες για να παρέχουν μοναδική διδασκαλία σε κάθε μαθητή.

Η τυπική εφαρμογή ηλεκτρονικής μάθησης που μαστίζει τις σημερινές εταιρείες και τα σχολεία δεν επικεντρώνεται στο να είναι καλύτερη από μια εμπειρία στην τάξη, αλλά ίση ή μικρότερη από. Χρησιμοποιεί υπολογιστές ως συστήματα εκπομπής, παραδίδοντας διαλέξεις βίντεο, γραμμικό περιεχόμενο κειμένου και απλές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Δεν είναι περίεργο που οι μαθητές σήμερα είναι τόσο δημιουργικοί στο να βρίσκουν τρόπους να κάνουν άλλα πράγματα ενώ «μαθαίνουν».

Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανθρωπότητά μας καλύτερη. Επομένως, αυτό είναι διαφορετικό από το να επεκτείνουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες μέσω της τεχνολογίας, αλλά μάλλον να κάνουμε τις εμπειρίες μας καλύτερες όταν η τεχνολογία δεν υπάρχει.

Η ψηφιακή εκπαίδευση μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά σε πολλούς ανθρώπους επειδή κλιμακώνεται τόσο όμορφα.

Ο Christopher δήλωσε: «Μόλις δημιουργήσω κάτι εξαιρετικό για ένα άτομο, είναι έτοιμο για λίγους ακόμη ανθρώπους». Η φιλοσοφία του είναι να σκέφτεται να σχεδιάζει την εμπειρία για ένα μόνο άτομο. Στη συνέχεια, επικεντρώνεται στο πώς μπορεί να ενδυναμώσει αυτό το άτομο για να αποκτήσει τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρα που χρειάζονται στη διαστημική βιομηχανία.

Ο Christopher Allen είχε τη μεγάλη χαρά να συνεργαστεί με πολλούς εξαιρετικούς καινοτόμους και στοχαστές στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης και των τεχνολογιών συγγραφής τα τελευταία 15 χρόνια.

«Διευθύνοντας ένα τμήμα Ε&Α που εργάζεται σε συστήματα συγγραφής νέας γενιάς που βασίζονται σε cloud», δήλωσε ο Christopher, «απέκτησα σημαντική τεχνική εμπειρία. Συνεργάστηκα με τρεις από τους τέσσερις πρώτους υπαλλήλους της Macromedia, το τέταρτο μέλος της ομάδας του Photoshop. συνέγραψε και έλαβε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας για διεπαφή χρήστη. και κέρδισε πολλά βραβεία για την τεχνολογική καινοτομία».

Καθώς ξεκίνησε η καριέρα του, μια από τις πρώτες και ίσως πιο ανταποδοτικές εμπειρίες που έλαβε ήταν η συνεργασία με την Ένωση Αλτσχάιμερ της ΜΝ.

Υποστηρίζοντας μια μεγάλη ομάδα οραματιστών, ερεύνησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές καθημερινά και τι θα μπορούσε να θέσει αποτελεσματικά δικα τους ποιότητα ζωής.

Οπλισμένος με δεδομένα, έγραψε μια επιχορήγηση για τη χρηματοδότηση ενός πρόσφατα αναπτυγμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση ενός δικτύου παρόχων φροντίδας ανάπαυλας εντός κοινοτήτων που βασίζονται στη θρησκεία. Κερδίζοντας σημαντική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον, ίδρυσε έξι θρησκευτικές κοινοτικές οργανώσεις στις Δίδυμες Πόλεις για να ταιριάξει τους ενορίτες μαζί και να δώσει στους φροντιστές ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πλέον με επιτυχία για περισσότερα από 20 χρόνια.

Όταν συζητούσε τις εμπειρίες του, ο Christopher Allen ανέφερε: «Έχω συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο φανταστικούς οργανισμούς στον κόσμο για να αλλάξω τη συμπεριφορά των εργαζομένων και την οργανωτική απόδοση, συμπεριλαμβανομένων των Delta Air Lines, Toyota, Dairy Queen, Hilton και Google».

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες του δημιούργησαν εξαιρετικές λύσεις μέσω μοναδικής τεχνολογίας και μεθόδων με αποτέλεσμα μετρήσιμα αποτελέσματα.

«Το να ξεκινάς έναν νέο οργανισμό είναι διασκεδαστικό, συναρπαστικό και προκλητικό τη στιγμή που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Christopher. «Έχοντας λάβει συμβουλές από πολλούς άλλους επιχειρηματίες, υπάρχουν μερικά βασικά μαθήματα που συνέχισαν να ακούγονται αληθινά».

Πρώτα είπε, «Όταν συγκεντρώνουν χρήματα για ένα νέο εγχείρημα, οι άνθρωποι είναι πολύ πιο διατεθειμένοι να δώσουν ένα απαλό όχι. Μπορεί να χρειαστούν 20 συναντήσεις για να λάβετε το πρώτο δολάριο σε μια πρόσφατη αύξηση. Στις πρώτες 19 συναντήσεις, που δεν απέδωσαν επιτυχία, σχεδόν καμία από αυτές δεν θα σας πει ευθέως όχι. Είναι εύκολο να φύγεις από ένα pitch meeting με την αίσθηση ότι η ιδέα, το όραμα και το σχέδιό σου έχουν απήχηση, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να συμμετέχεις λόγω των καλών συναισθημάτων».

Το δεύτερο μάθημα που συζήτησε ο Christopher ήταν: «Όταν αναβαθμίζετε μια νέα επιχείρηση, υπάρχουν πολλές εργασίες που δεν θα σας αρέσει να κάνετε. Προσλάβετε κάποιον που αγαπά αυτές τις εργασίες. Η εταιρεία δεν θα ευδοκιμήσει όταν ο ηγέτης της δεν απολαμβάνει ή καθυστερεί να κάνει καθήκοντα που είναι βασικά για την υγεία της επιχείρησης».

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι καθώς η ομάδα μεγαλώνει, να επικεντρωθείτε στην ευθυγράμμιση κάθε εργαζόμενου με τα πάθη του, όπως ακριβώς κάνατε ως υπάλληλος νούμερο ένα.

Το τελευταίο μάθημα του Κρίστοφερ ήταν να γυρίσει μια επιχείρηση. «Επιπλέον», δήλωσε ο Christopher, «τόσες φορές, οι οργανισμοί γνωρίζουν ποιος μολύνει την κουλτούρα και εμποδίζει την επιτυχία. Όταν έρθει η ώρα να πεις αντίο σε έναν κακό ηθοποιό, πρέπει να καλύψεις το κενό που μένει αφού φύγει».

«Ως ηγέτης, εσείς γεμίστε το κενό με θετικότητα, ενθάρρυνση και παρουσία», δήλωσε.

Με όλη αυτή την εμπειρία και τη σοφία στην παροχή της διαστημικής βιομηχανίας, αναρωτιόμουν τι άλλα μαθήματα μπορούν να πάρουν οι επαγγελματίες της διαστημικής βιομηχανίας από τον Christopher.

«Η μάθηση είναι δράση. Δεν μπορείς να μάθεις παθητικά. Όλοι μαθαίνουμε κάνοντας», είπε ο Κρίστοφερ, «Έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου σε ρόλους στρατηγικής, δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πράξη δίπλα-δίπλα με τους ερμηνευτές και τους ενδιαφερόμενους ως κύρια μέθοδο για την έρευνα πριν από τη λήψη μιας στρατηγικής απόφασης».

Στις αρχές της καριέρας του, άρχισε να δουλεύει με τον 96χρονο νεαρό παππού του. Για τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια, αναζήτησε ευκαιρίες σε όλη την οργάνωσή του για να μάθει όλες τις πτυχές πριν ρωτήσει τον παππού του πώς λειτουργούσαν τα πράγματα.

Από τη λειτουργία βαρέως και επικίνδυνου εξοπλισμού και την οδήγηση σε όλη την πολιτεία μέχρι τη συνάντηση πελατών και πωλητών, ο Christopher βοήθησε ενεργά κάθε τμήμα της οργάνωσής του.

Κάθε μία από αυτές τις εμπειρίες, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη ήταν, ήταν ανεκτίμητη στη διαμόρφωση και την κατεύθυνση της στρατηγικής του οργανισμού. Αλλά το πιο σημαντικό, κάθε εμπειρία έξω από τη λωρίδα του παρείχε πλαίσιο και διορατικότητα για την απόκτηση πνευματικού σεβασμού από τους πελάτες και τους υπαλλήλους.

Η Nova Space βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι ο κύριος πάροχος και πόρος για επαγγελματική ανάπτυξη στη διαστημική βιομηχανία. Το οργανωτικό της όνειρο είναι να είναι το επαγγελματικό πρότυπο για τη διαστημική εκπαίδευση σήμερα και σε 40 χρόνια από τώρα. Διαθέτουν την τεχνολογία, την εξειδίκευση στο θέμα και την προσπάθεια να βοηθήσουν κάθε διαστημική φιλοδοξία να πραγματοποιηθεί.

Ως εκ τούτου, ο Christopher και το πλήρωμά του φιλοδοξούν να αλλάξουν τη ζωή μέσω ποιοτικών μαθησιακών εμπειριών. Άτομα με αυτοπεποίθηση και ικανότητα μπορούν να αλλάξουν καριέρα, να προωθηθούν, να είναι πιο υγιή, να αποδίδουν καλύτερα, να μοιράζονται ελεύθερα και να αγαπούν πιο βαθιά.

Η ψηφιακή εκπαίδευση βοηθά στη δημιουργία χώρου με τρόπο που είναι προσβάσιμος σε όλους. Η διαστημική οικονομία χρειάζεται περισσότερο ταλέντο σήμερα. Η εξάσκηση δεξιοτήτων είναι πολύ πιο πολύτιμη από τις εμπειρίες παθητικής μάθησης.

Είτε το έργο στο διαστημικό πρόγραμμα είναι εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στον διαστημικό σταθμό είτε βασικά στοιχεία στην αποστολή DAVINCI+, ο Christopher Allen και η ομάδα του στο Nova Space θα εκπαιδεύουν το εργατικό δυναμικό για αυτά τα έργα.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Leave a Comment