Η αποστολή ενός συνταξιούχου πράσινου μπερέ στην Ουκρανία – Ο Τζέρεμι Λοκ ηγείται της ανθρωπιστικής προσπάθειας

Ο πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων Τζέρεμι Λοκ – ο Αρχηγός Επιχειρήσεων για την Αεροπορική Ανάκτηση – πρωτοστατεί σε μια δυναμική αποστολή ανακούφισης στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία. Διευκολύνοντας τη διάσωση ευάλωτων πολιτών –ιδιαίτερα ορφανών παιδιών– από την πρώτη γραμμή του πολέμου σε ασφαλείς τοποθεσίες εντός της Ουκρανίας, ο Locke εφάρμοσε τη στρατηγική του πολλαπλασιασμού της βίας για να ενδυναμώσει την τοπική κοινότητα και να δημιουργήσει διαρκή, ουσιαστική ανακούφιση.

Ο κόσμος δεν ήξερε πώς να αντιδράσει όταν ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία την περασμένη άνοιξη. Πολλοί από εμάς παρακολουθούσαμε από το περιθώριο, συγκινημένοι από τον φόβο και την τραγωδία της σύγκρουσης, ενώ δεν ήμασταν σίγουροι για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε – ή ακόμα και πόσο μεγάλη ήταν στην πραγματικότητα η ανάγκη.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι αναφορές από το φετινό καλοκαίρι που το δείχνουν αυτό τα δύο τρίτα των παιδιών της Ουκρανίας έχουν εκτοπιστεί. Σε έναν πόλεμο που έχει ήδη διεκδικηθεί χιλιάδες ζωές – Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν πλέον μείνει ορφανά προσθέτοντας στα πάνω από 100.000 παιδιά της Ουκρανίας που ζούσαν ήδη σε ορφανοτροφεία πριν από την εισβολή. Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα καθώς η Ρωσία προχωρά περαιτέρω στη χώρα.

Εναέρια Ανάκτηση είναι μια ομάδα ανθρωπιστικών φορέων που ηγούνται μιας αποστολής στην Ουκρανία για την ασφάλεια των ορφανών παιδιών και άλλων ευάλωτων πολιτών στην Ουκρανία. Αποτελείται από καταρτισμένους, εκπαιδευμένους και επίλεκτους στρατιωτικούς βετεράνους – αυτή είναι μια ομάδα με την εμπειρία να εκτελεστεί στο χάος μιας ενεργού εμπόλεμης ζώνης και την καρδιά να φροντίζει για την ευημερία αυτών που υπηρετούν. Αυτοί οι χειριστές εργάζονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, τους εθελοντές και τον λαό της Ουκρανίας και καθοδηγούνται από Εναέρια ΑνάκτησηΑρχηγός Επιχειρήσεων Τζέρεμι Λοκ – συνταξιούχος στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού.

Εναέρια Ανάκτηση αποτελεί βασική φιλανθρωπική πτέρυγα του Εναέριος όμιλος επιχειρήσεων – πιλοτικά από επιχειρηματία Μπρίτνι Τέρνερη γυναίκα του Λοκ.

Η ομάδα του Locke βρίσκεται στην Ουκρανία από τις 28 Φεβρουαρίου 2022 – χρησιμοποιώντας πολλαπλασιασμό δυνάμεων: μια αρχή ειδικών δυνάμεων που επικεντρώνεται στην Aerial Recovery που έχει προωθήσει την αποτελεσματικότητά τους μέσω στρατηγικών συνεργασιών και παροχής εκπαίδευσης προς και με τις τοπικές κοινότητες και τις σχετικές κυβερνητικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. «Όταν ο πολλαπλασιασμός δυνάμεων εφαρμόζεται σωστά, θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματική μπορεί να λειτουργεί μια μικρή ομάδα από, με και μέσω του τοπικού πληθυσμού», λέει ο Locke.

Ο Λοκ θυμάται τις πρώτες του εντολές στην ομάδα όταν ήταν σαφές ότι χρειαζόταν δράση. «Μπείτε μέσα, συνδεθείτε με την κυβέρνηση, τις τοπικές ΜΚΟ και τις εκκλησίες», λέει. «Λάβετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει. Μάθετε πώς ακριβώς μπορούμε να ταιριάξουμε, ποια είναι η ανάγκη και πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και υπεύθυνοι για όσους φροντίζουμε».

Μέσα σε εβδομάδες από τη διέλευση στην Ουκρανία, η Aerial είχε σφυρηλατήσει ένα Μνημόνιο Κατανόησης με την Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση και την Κοινωνική Διοίκηση της Περιφέρειας Lviv, Ουκρανία. Η Κοινωνική Διοίκηση είναι το κυβερνητικό όργανο της Ουκρανίας που είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη υποθέσεων παρόμοιες με τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η αντίληψη διασφαλίζει ότι όσοι διασώζονται λογίζονται και περιορίζει την ικανότητα των κακών παραγόντων να επωφεληθούν από το διοικητικό χάος που άφησε ο πόλεμος.

Το επόμενο βήμα ήταν ο έλεγχος και η εκπαίδευση Ουκρανών που θα βοηθούσαν στη διευκόλυνση των αποστολών. Αυτοί οι ελεγμένοι Ουκρανοί συνεργάτες ενεργοποίησης θα έφερνε μια τοπική κατανόηση Εναέριοςπροκαταρκτική εργασία του. «Μας μετέφραζαν», θυμάται ο Λοκ. «Μας συνδέουν με τους ανθρώπους τους – την οικογένεια και τους φίλους που είχαν στρατολογηθεί στο στρατό ή ήταν ήδη στο στρατό. Μπορέσαμε να λάβουμε πληροφορίες για το ποιες ήταν οι μεγαλύτερες ανάγκες και πού κινούνταν τα ρωσικά στρατεύματα. Αυτές οι πληροφορίες επί του εδάφους συνδυάστηκαν με τις πληροφορίες μας, οι οποίες μας έδωσαν μια πολύ σαφή επιχειρησιακή εικόνα και λειτούργησαν για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους χειριστές μας και, κυρίως, αυτούς που εκκενώσαμε επίσης».

Οι πρώτες έξι εβδομάδες της επέμβασης βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό ΕναέριοςΗ ενεργή συμμετοχή του στη μετακίνηση ορφανών και εκτοπισμένων, ευάλωτων ατόμων – για βιώσιμη και διαρκή ανθρωπιστική ανακούφιση. Ο πολλαπλασιασμός δυνάμεων με τη συνεργασία και την εκπαίδευση Ουκρανών ήταν η σωστή πορεία δράσης.

Οι στρατιωτικοί βετεράνοι που διαβάζουν αυτό θα είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος επιχείρησης, που είναι γνωστό ως αποστολή συμβουλών, βοήθειας, συνοδείας και ενεργοποίησης – ή A3E.

«Πήραμε μαζί μας τους βοηθούς μας σε αυτές τις αποστολές διάσωσης», λέει ο Locke. «Παρακολουθούσαν πώς το κάναμε, από την απόκτηση οχημάτων που χρειαζόμασταν για να πάρουμε τις άδειες για να ταξιδέψουμε σε όλη τη χώρα, μέχρι το χρονοδιάγραμμα των επιχειρήσεων μας γύρω από τις τρέχουσες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων».

Όπως έμαθαν αυτοί οι βοηθοί από την οξυδέρκεια του Locke και της ελίτ ομάδας βετεράνων του – μπόρεσαν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην αποστολή. Οι κοινές επιχειρήσεις ήταν ένας τρόπος να ενσταλάξουν το πρακτορείο – ενώ τους έδινε την εμπιστοσύνη μιας ελίτ ομάδας που τους αναζητούσε στο πεδίο.

«Μετά από αυτό», λέει ο Locke, «δώσαμε τη δυνατότητα στους βοηθούς μας να αρχίσουν να κάνουν τις διασώσεις από μόνοι τους – με αυτούς να βρίσκονται ανατολικά και να λειτουργούν από τη νοημοσύνη, την καθοδήγηση και την επίβλεψή μας».

Σε αυτό το σημείο η Aerial είχε μεταβεί από το A3E σε ένα σύνολο αποστολών A2E (συμβουλεύει και βοηθάει).

«Οι αποστολές ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες», αναφέρει ο Locke. «Έχουμε δημιουργήσει τους χειριστές μας εκεί έξω, τους εκπαιδεύσαμε και επιτυγχάνουμε υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Υπάρχουν πάνω από 5.500 εσωτερικά εκτοπισμένοι προσωπικό που μπορέσαμε να μεταφέρουμε σε ασφαλή περιοχή εντός της χώρας χρησιμοποιώντας τα δίκτυά μας. Είμαι πολύ περήφανος για την επέμβαση σε αυτό το σημείο. Βρισκόμαστε στο έδαφος για πάνω από 6 μήνες τώρα και έχουμε δοκιμάσει και δοκιμάσει μηχανισμούς για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και την εκκένωση του προσωπικού. Το καλύτερο μέρος είναι τώρα η εκπαιδευμένη Ουκρανική Εταίρος Ανθρωπιστική Δύναμη μας είναι σε θέση να ηγηθεί αποστολών προμηθεύοντας καθώς και εκκένωσης των συμπατριωτών τους.

Καθώς αυτό πηγαίνει στο πάτημα – το Εναέριος Η ομάδα αρχίζει να αποσύρει τους Αμερικανούς Χειριστές της Ανθρωπιστικής Υπηρεσίας από τη χώρα, έχοντας αναπτύξει με επιτυχία την υποδομή και το προσωπικό για επιχειρήσεις διάσωσης υπό την Ουκρανία. Η Aerial θα είναι πλέον σε θέση να διοικεί και να ελέγχει εξ αποστάσεως κάνοντας τις δωρεές να εκτείνονται μακρύτερα χωρίς να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους στο έδαφος.

«Αυτοί οι Ουκρανοί είναι εξαιρετικά ευγνώμονες για κάθε βοήθεια που έχουν λάβει. Εμπνέουν ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να υπηρετήσουν τη χώρα τους», λέει ο Locke. «Διδάξτε τους πώς να διευθύνουν με επιτυχία αυτές τις επιχειρήσεις διάσωσης, ελέγξτε τους για να βεβαιωθείτε ότι είναι αξιόπιστοι, υπεύθυνοι και ότι κάνουν τα σωστά πράγματα, τιμώντας τους δωρητές μας και την εκπαίδευση που τους παρέχετε. Είναι η χώρα τους – θέλουν να το κάνουν και κανείς δεν έχει περισσότερο κίνητρο από αυτούς».

Αυτή είναι η διαδικασία που έχει ενεργοποιήσει Εναέρια Ανάκτηση να ενεργούν ως αποτελεσματικοί παράγοντες ουσιαστικής και διαρκούς ανακούφισης σε παγκόσμια κλίμακα. Από την καταστροφή των φυσικών καταστροφών –σε μέρη όπως η Αϊτή, οι Μπαχάμες και η Νοτιοανατολική Λουζιάνα– μέχρι το επακόλουθο χάος της αποχώρησης των στρατευμάτων της Αμερικής από το Αφγανιστάν και τώρα στην ευάλωτη θέση της ουκρανικής πρώτης γραμμής, ο Λοκ ηγήθηκε αποστολών που επιτρέπουν σε τοπικές κοινότητες να περάσουν μέσα από την καταστροφή με πρακτορεία και ελπίδα για το αύριο.

Μια απόδειξη για το όφελος του να βοηθάς άλλους – ΕναέριοςΟι αποστολές του εργάζονται για τη βελτίωση του συνταξιούχου στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του Λοκ, που τις εκτελεί. Πολλοί εγκαταλείπουν τη σταδιοδρομία τους στον Στρατό, το Ναυτικό, τους Πεζοναύτες και την Πολεμική Αεροπορία προσπαθώντας να βρουν νέο σκοπό – αυτός ο Πράσινος Μπερέ και η σύζυγός του έχουν ανοίξει ένα νέο μονοπάτι για την ομάδα τους μέσω της ανθρωπιστικής εργασίας.

«Τόση πολλή θεραπεία βρίσκεται στον σκοπό και στην ικανότητα να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λέει ο Locke. «Αυτοί οι βετεράνοι είναι ανεκτίμητοι για να σώσουν ζωές, οι δεξιότητές τους δεν είναι παρωχημένες αφού αποχωριστούν από την υπηρεσία και ο λαός της Ουκρανίας και όσοι υποφέρουν σε όλο τον κόσμο τους χρειάζονται».

Για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τι Εναέρια Ανάκτηση έχει επιτύχει υπό τον επικεφαλής των επιχειρήσεων Jeremy Locke – φροντίστε να ελέγξετε τους δικτυακός τόπος.

Υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο επίπεδο ανάγκης για πόρους και υποστήριξη στην Ουκρανία – για υποστήριξη ΕναέριοςΗ αποστολή του σε αυτήν την ενεργό σύγκρουση, όσοι καλούνται μπορούν να στείλουν δωρεές εδώ.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Leave a Comment