Έργο γόνδολας Dodger Stadium και τα γύρω θέματα και ερωτήσεις

Για όσους κρατούν βαθμολογία:


Τελευταία φορά:

Την επόμενη φορά, δεν είναι τα λεφτά μου! περνάει με το Law Talk, καθώς αναλύουμε τα ζητήματα της περιβαλλοντικής αναθεώρησης, του εξέχοντος τομέα και μιας συνεχιζόμενης αγωγής σχετικά με αυτό το έργο.

Και τώρα…Τελεφερίκ Fight, Μέρος 1

Τελεφερίκ – ουσιαστικό

 1. συνώνυμο της γόνδολας
 2. ένας σιδηρόδρομος με τελεφερίκ, ειδικά σε πλαγιά βουνού, στον οποίο αντισταθμίζονται τα ανηφορικά και τα κατερχόμενα αυτοκίνητα.

Τεχνικά, το σύστημα που συζητήθηκε την προηγούμενη φορά θα ήταν μια γόνδολα με τελεφερίκ, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να βρούμε λογοπαίγνια σχετικά με τη λέξη «γόνδολα». Αλλά ας μην παρασυρθούμε και ας συνεχίσουμε με το παρασκήνιο και μετά ας παρέχουμε την ανάλυση την επόμενη φορά.

Όπως συζητήσαμε την προηγούμενη φορά, η γόνδολα LA ART είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της κανονικής περιόδου του 2022. Δεν θα παραπονούσα κανέναν που είχε ενθουσιασμό για κανένα από τα δύο έργα μέχρι να κάνετε μαθηματικά στο πίσω μέρος του φακέλου. Θυμηθείτε ότι το Dodger Stadium Express εξακολουθεί να υπάρχει ανεξάρτητα από το αν έχει κατασκευαστεί ποτέ κάποια από τις προτάσεις μεταφοράς. Όσον αφορά τη γόνδολα, αν υποθέσουμε ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο όταν είναι σε λειτουργία, θα μετέφερε περίπου το διπλάσιο ημερήσιο αριθμό ατόμων στο Dodger Stadium Express. Στο χρονοδιάγραμμα του έργου, σταματήσαμε την περίοδο της περιβαλλοντικής αναθεώρησης, αλλά πιθανότατα θα κάνετε την ακόλουθη ερώτηση: τι είναι η περιβαλλοντική αναθεώρηση;

Τι είναι η περιβαλλοντική αναθεώρηση;

Μπορεί να ακούσετε τον όρο περιβαλλοντική ανασκόπηση ή έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EIR) και να σκεφτείτε φιλελεύθερους/περιβαλλοντολόγους/άνθρωπους που δεν είναι στην αυλή μου (NIMBY) που αντιτίθενται σε ορισμένα έργα. Και πάλι, δεν προσπαθώ να πάρω μια πολιτική τακτική εδώ, αλλά όποιος διαβάζει το έργο μου μπορεί πιθανώς να διακρίνει τι σκέφτομαι, αισθάνομαι και πιστεύω. Πέρα από την πολιτική, η περιβαλλοντική ανασκόπηση είναι η διαδικασία αναθεώρησης ενός προτεινόμενου έργου και των πιθανών περιβαλλοντικών του επιπτώσεων για να καθοριστεί εάν το έργο πληροί ομοσπονδιακά, πολιτειακά και τοπικά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Ως εκ τούτου, μπορώ να κατανοήσω την επιθυμία για αποτελεσματικότητα στα έργα υποδομής, αλλά εάν εκτελεστούν κακώς, αυτά τα έργα μπορεί συχνά να έχουν ανεπιθύμητες συνέπειες, ειδικά για μειονοτικές και μη προνομιούχες κοινότητες. Αλλά αυτό το δοκίμιο δεν είναι μάθημα κοινωνιολογίας. Εάν θέλετε να καταθλιπθείτε πλήρως, θα συνιστούσα να διαβάσετε συμπληρωματικά τη διαμόρφωση του συστήματος αυτοκινητοδρόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω Vox Media, μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει όταν μια περιβαλλοντική ανασκόπηση αντιμετωπίζεται ανεπαρκώς ή με τρόπο που δεν περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους ή αυτούς που επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο έργο. Επιστρέφοντας στο θέμα, συνήθως σε έργα όπως αυτό, υπάρχει μια περίοδος όπου οι πολίτες μπορούν να σχολιάσουν και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το έργο. Σύμφωνα με τον νόμο για την ποιότητα του περιβάλλοντος της Καλιφόρνια (CEQA, προφέρεται SEE-KWAH), η διαδικασία προετοιμασίας μιας έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ως εξής για τα προτεινόμενα έργα στην Καλιφόρνια:

Πρώτον, υπάρχει η ειδοποίηση προετοιμασίας (δηλ. εξετάζεται ένα έργο). Έπειτα, έρχεται η περίοδος δημόσιας εμβέλειας, η οποία είναι να ενημερώσει το κοινό ότι ο οργανισμός εξετάζει ένα έργο στο πλαίσιο του CEQA και να ζητήσει σχόλια από το κοινό σχετικά με το είδος και την έκταση των περιβαλλοντικών αναλύσεων που πρόκειται να γίνουν.

Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου οριοθέτησης, δημιουργείται ένα προσχέδιο EIR και οι τεχνικές αναλύσεις και τα δημόσια σχόλια που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου πεδίου εφαρμογής υποτίθεται ότι καθοδηγούν ή περιλαμβάνονται στο σχέδιο EIR. Σκοπός του σχεδίου EIR είναι να αξιολογήσει τις δυνατότητες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται με την υλοποίηση/ολοκλήρωση του προτεινόμενου έργου και να παράσχει μέτρα μετριασμού όπου απαιτείται.

Υπάρχουν δύο περίοδοι για δημόσιο σχολιασμό κατά τη διάρκεια έργων στο πλαίσιο του CEQA, η Περίοδος Οριοθέτησης Πεδίου, η οποία ξεκινά τη διαδικασία σχεδίου EIR και μόλις το προσχέδιο EIR τεθεί σε δημόσια εξέταση. Η πρώτη περίοδος για δημόσιο σχολιασμό έχει ήδη έρθει και παρέλθει, καθώς μια εικονική συνάντηση για το έργο γόνδολα έλαβε χώρα ουσιαστικά τον Οκτώβριο του 2020, ταυτόχρονα με την Τρίτη Προεδρική Συζήτηση το 2020. Σύμφωνα με το LA Art, το Σχέδιο EIR αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του «καλοκαιριού του 2022», καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο δημόσιες συνεδριάσεις μόλις δημοσιευτεί το Σχέδιο EIR.

Η Virtual Scoping Meeting for the Gondola Project τον Οκτώβριο του 2020

Παρακάτω ακολουθεί μια δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2020, η οποία θεωρήθηκε προσέγγιση για το έργο. Για λόγους πληρότητας, βρήκα έναν σύνδεσμο προς τη συνάντηση. Εάν η ημερομηνία σας φαίνεται γνωστή, ήταν η νύχτα της τρίτης Προεδρικής συζήτησης, η οποία επηρέασε σαφώς την προσέλευση. Αυτή η συνάντηση είχε οριστεί προηγουμένως πριν οριστεί η συζήτηση.

Ο λόγος που αυτό το δοκίμιο άργησε τόσο πολύ είναι ότι έπρεπε να παρακολουθήσω αυτή τη συνάντηση μόλις βρήκα τελικά ένα αρχείο του. Παρακολούθησα ολόκληρο αυτό το δίωρο βίντεο και κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

 1. Χρειάστηκε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί αυτό το βίντεο. Στην πραγματικότητα, ο σύνδεσμος που παρείχα είναι εκτός λίστας στο YouTube. Από τη δική μου οπτική γωνία, η ηχογράφηση αυτής της συνάντησης έχει σχεδόν απαλειφθεί από το Διαδίκτυο. Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο του έργου σε πολλά μέρη του Λος Άντζελες και το γεγονός ότι αυτό το τμήμα, εάν κατασκευαστεί, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αφετηρία για άλλες διαδρομές γόνδολας σε όλη την πόλη, θα νομίζατε ότι θα θέλατε ένα εύκολα αναγνωρίσιμο ρεκόρ. Δεν ισχυρίζομαι κάτι κακό. Ήταν ενοχλητικό να παρακολουθώ αυτό το βίντεο και μοιράζομαι την ενόχλησή μου μαζί σας τώρα.
 2. Είναι ένα βήμα για εκπομπές όπως τα Πάρκα και η Αναψυχή για να κοροϊδέψουν τη συμμετοχή των πολιτών (αν και σε κάθε μίξη μονοπατιών υπάρχουν μερικά nuts). Αλλά οι σχολιαστές σε αυτό το φόρουμ έκαναν πολύ στοχαστικές και έξυπνες ερωτήσεις, όπως “Εάν αυτό το έργο βρίσκεται στη φάση σχεδιασμού για δύο χρόνια, γιατί δεν μπορείτε να δείξετε μακέτες του πιθανού τελικού σχεδίου;” και “Είναι αυτό το έργο περισσότερο τουριστικό αξιοθέατο παρά πραγματική υποδομή;” και “Πώς θα χειριστείτε τα προβλήματα απορρήτου όταν επισκέπτεστε κατοικίες;”
 3. Ερωτήματα σχετικά με το gentrification της Chinatown τέθηκαν ενεργά και επανειλημμένα από σχολιαστές που επισημαίνουν ότι όπως προτείνεται, η γόνδολα χρησιμεύει ως τουριστικό αξιοθέατο αντί να εξυπηρετεί την κοινότητα γενικότερα.
 4. Ενώ υπήρχαν κανάλια και διερμηνείς για ομιλητές των Ισπανικών και των Καντονέζικων – αλλά απ’ ό,τι μπορούσα να καταλάβω, κανείς στη συνάντηση δεν μιλούσε ισπανικά ή καντονέζικα.
 5. Οι ειδοποιήσεις ταχυδρομικής καρτ ποστάλ της εικονικής συνάντησης στάλθηκαν σε όλους σε ακτίνα 500 ποδιών από τις προτεινόμενες διαδρομές και οι διαφημίσεις τοποθετήθηκαν στους Los Angeles Times, La Opinion και στις κινεζικές καθημερινές ειδήσεις του Λος Άντζελες.
 6. Αν θέλατε να σχολιάσετε τη διαδικασία, είχατε την ευκαιρία από το βράδυ της συνάντησης έως τις 16 Νοεμβρίου 2020, που ήταν πριν από περίπου 18 μήνες. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επόμενη ευκαιρία για υποβολή δημοσίων σχολίων είναι όταν ολοκληρωθεί το Σχέδιο Έκθεσης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (EIR) το καλοκαίρι του 2022.
 7. Ένας μηχανικός δήλωσε ότι το σύστημα γόνδολας μπορούσε να φιλοξενήσει αναχωρήσεις κάθε 30 δευτερόλεπτα, αναφέροντας μια ομοιότητα με παρόμοιες μεθόδους στα χιονοδρομικά κέντρα.
 8. Υπήρχαν δεκαπέντε λεπτά νεκρού αέρα καθώς το LA ART τελείωσε από υλικό καθώς, για άλλη μια φορά, αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα ταυτόχρονα με μια προεδρική συζήτηση. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί προηγουμένως πριν από την έναρξη της συζήτησης, αλλά δεν έχω τρόπο να επιβεβαιώσω αυτό το γεγονός.
 9. Παρακολούθησα μια δίωρη συνάντηση για τις αστικές υποδομές για μια πόλη που δεν μένω ούτε σκοπεύω να ζήσω. Έρικ σαφώς δεν με πληρώνει αρκετά.

Μετά την παρακολούθηση του βίντεο, είχα περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις σχετικά με το εάν το ευρύ κοινό είχε ειδοποιηθεί αποτελεσματικά για το έργο ή εάν κάποιος είχε ή επρόκειτο να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες gentrification και τις εξέχουσες ανησυχίες του τομέα σχετικά με οποιαδήποτε διαδρομή που θα περνούσε από την Chinatown.

Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα προέκυψαν δικαστικές διαμάχες, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με το έργο που προκαλούσε gentrification στην Chinatown του Λος Άντζελες τεκμηριώθηκαν στους Los Angeles Times τον Μάρτιο του 2022, και έτσι κέντρισε το ενδιαφέρον μου εξαρχής.

Επί του παρόντος, το προσχέδιο EIR για αυτό το έργο θα πρέπει να κυκλοφορήσει ανά πάσα στιγμή τώρα, το οποίο πιθανώς θα ενσωματώνει ή θα αναγνωρίζει τα σχετικά δημόσια σχόλια που εισήχθησαν κατά την πρώτη περίοδο του δημόσιου σχολίου.

Ώρα για διάλειμμα

Την επόμενη φορά, επρόκειτο να καλύψουμε τα υποτιθέμενα ζητήματα gentrification στη συνοικία Chinatown του Λος Άντζελες και να αναλύσουμε τη μήνυση που έχει κατατεθεί σχετικά με αυτό το εν εξελίξει έργο, αλλά στη συνέχεια σημειώθηκε μια εξέλιξη, η οποία αξίζει να συζητηθεί άμεσα. Τα λέμε τότε.

Leave a Comment